Een virus wat nu?

Oh jee een virus op uw computer. Dat is heel vervelend. Net als een virus in het menselijk lichaam infecteert, kan een computer virus de werking van een computer en de data erop infecteren. Ook zijn andere computers die verbonden staan met de zieke computer, infectie gevoelig. Virussen zijn er in alle gradaties en vormen.

Wat is een virus?

Een virus is een digitale infectie. De beste beschrijving die we kunnen maken is dat het een programma is dat zichzelf kan kopiëren. U als gebruiker bent hiervan niet op de hoogte. Het programma kan zich op deze manier naar andere computers overzetten.

Sommige virussen zijn specifiek geprogrammeerd om schade te berokkenen. Hierbij worden slachtoffers selectief uitgekozen. Sommige virussen hebben als enige doel het zichzelf kopiëren.

Wat kan ik zelf doen tegen een virus?

Ik heb een virus, wat nu? Een computervirus is erg vervelend want het is iets ontastbaars. De uitwerking is vaak onduidelijk en u weet niet goed waar u moet zoeken, laat staan waar te beginnen. Wij helpen u graag op weg!

  • Installeer een antivirus programma. Hiermee kunt u uw computer scannen op virussen en kwaadaardige software en geïnfecteerde bestanden. Hiermee kunt u mogelijk ook de zieke bestanden verwijderen. Bedenk echter wel dat een antivirus scan er in eerste instantie is ter voorkoming van. Het verwijderen van virussen is niet zijn primaire doel en derhalve is het programma hier niet erg goed in.
  • Uw harde schijf formatteren, oftewel volledig leegmaken. Dit is de beste methode om van virussen af te komen. Zie het als uw hoofd scheren wanneer u last heeft van luizen. Door alles van uw computer af te halen en het besturingssysteem opnieuw te installeren wordt alles verwijderd.

Weg met virussen met Cloud3000

De bescherming van uw gegevens is bij ons altijd prioriteit nummer één. Wij beschikken over meerdere oplossingen om u optimale veiligheid te bieden tegen virussen en malware. Met onze extra online bescherming bent u maximaal beschermd. een zeer veilig gevoel. Vraag ons naar de beste opties voor uw situatie.

Wilt u meer weten over wat
wij u kunnen bieden?
Klik dan door of bel ons even op!

Bel direct met 0348 – 748 304

    Neem vrijblijvend contact op
    © Copyright 2021 - Cloud3000
    Top