Help mijn data is geblokkeerd

Daar moet je niet aan denken! Al je data geblokkeerd door ransomware. Je kunt niet meer bij je eigen bestanden en gegevens. Zo kun je je werk niet voortzetten. En alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt er vaak losgeld gevraagd om uw gegevens weer terug te krijgen. Dat allemaal kost niet alleen geld en geduld. Het levert een hoop frustratie op en kost vreselijk veel tijd.

Wat is ransomware?

Vanuit het Engels vertaald betekent ransom losgeld. Dat verklaart al een hoop. Ransomware is een manier van chantage op het internet. Het gebeurd door middel van malware, een programma dat gegevens op een computer kan blokkeren. De ransom vrager eist geld aan de eigenaar van de gegevens. Wanneer het geld is overgemaakt komen de bestanden weer vrij. Tenminste dat is de opzet. De kans dat je daadwerkelijk een ontsleutelcode krijgt is klein. de meeste internet criminelen beschikken niet eens over ontsleuteling software. Wij raden u dan ook altijd aan om niet te betalen! En is dan uw data weg? Ja helaas. Hier is niets aan te doen. Wanneer u niet beschikt over een back-up is dit nog vervelender. Altijd back uppen dus. Maar geen nood voor de toekomst! Cloud3000 heeft een aantal oplossingen waarmee u niet meer in de problemen komt.

Help mijn data is geblokkeerd, wat nu?

Is uw computer besmet met malware? Dit is wat u moet doen:

Virus behandeling. Koppel uw PC los van het netwerk en internet zodat de malware geen andere computers kan infecteren in uw cloud en netwerk.
Start uw PC opnieuw op via een herstel cd of usb herstelstick. Bewaar zo’n cd of stick dus altijd dichtbij de computer.
Opnieuw opgestart? Het is nu mogelijk om uw PC te scannen en malware te verwijderen. Hiermee voorkomt udat er nog meer bestanden en gegevens worden versleuteld.
Via de laatste back-up kunt u bestanden terughalen. Versleutelde bestanden kunnen helaas niet worden hersteld.

Dit moet u níet doen!

Probeer nooit een back-up terug te zetten van een externe harde schijf. Ransomware kan dan ook de back-up gijzelen en dan bent u nog verder van huis. Mede hierom is het dus onverstandig om een externe back-up aan uw systeem te hangen.

Wilt u meer weten over wat
wij u kunnen bieden?
Klik dan door of bel ons even op!

Bel direct met 0348 – 748 304

    Neem vrijblijvend contact op
    © Copyright 2021 - Cloud3000
    Top